6 Eylül 2011 Salı

Ben Mükemmelim Demedim


    Hayatta bir çok insan tipi var. Kimi gerekli,kimi ise gereksiz.

   İlk olarak ağzında bakla ıslanmayan tipler var. Onlara bir şey anlatmaya gör,çok geçmeden o anlattığını başka birinin ağzından duyabilirsin.Bazı şeyler konuşulur da anında da haber  verilmez yani.Ben belki o anlattığımı tek senin bilmeni istiyorum,başkalarının değil.Öyle olsa seni ve senin çevrende ne kadar adam varsa toplarım hepsini,alırım elime megafonu,başlarım anlatmaya.Hem senin yorulmana da gerek kalmaz.Sizlerden ricam lütfen biraz dilinizi tutunuz!

   İkinci olarak hiçbir şey bilmeyip de çok şey bildiğini sanan insanlar. Bu tip insan modeli Dünya'daki her şeyden haberdar,her şeyi yaşayıp görmüş tarzında davranırlar.Artık kaç yıldır yaşıyorlarsa çook geniş bilgi birikimine sahiptirler halbuki hepsi boş bilgilerdir.Bir şey bilmeden herkesin işine burunlarını sokar,her konu hakkında fikir atıp tutarlar.Sizlerden ricam lütfen biraz susunuz!

   Üçüncü olarak bütün her yere gitmiş,her yerde yemek yemiş,her yerde bulunmuş gibi davranan tipler.Bu tipte şöyle de bir yan etki var.Karşıdaki insanları ezmek gibi.Sanki onlar görmemiş,gezmemiş,hiçbir şey bilmiyor gibi davranmaları insanı çilden çıkarıyor.Halbuki karşıdaki insan görmemiş değildir,her yaptığını,gittiğini söylemez sadece o kadar.Hatta karşıdakinden daha çok yere gitmiş,görmüş olsa bile susar,görgüsüzlüğe gerek yoktur onun için.Herkes anlatır,söyler bende dahilim ama her şeyin bir sınırı,adabı vardır.Her yemek yediğin yeri söylersen,her içtiğin şeyi abartarak anlatırsan bu görgüsüzlüktür.Sizlerden ricam lütfen görgüsüzlük yapmayınız!

   Dördüncü olarak çok atıp tutan insanlar vardır. Yaa ben o gün bir yürüdüm ki göreceksin taa Ay’a kadar gittim yani.Bu mübalağa bir örnek olsa da benzerlerini çok duyarsınız.Abart,abart,abart bu insanların zihnindeki üç kelimedir.Bir de daha ortada kesin bir şey yokken  gelecek zaman kipleriyle çekimlenmiş bir sürü cümle kurarlar.Ben var ya Amerika’ya gideceğim,ben var ya şöyle para kazanacağım,ben var ya en iyi üniversitede okuyacağım,ben var ya,ben var ya .. Aman sana da,senin yapacaklarına da diyecek olurken kendinizi tutuyorsunuz.Sanki ben yapma diyorum,yap arkadaş da bu kadar abartma. Sizlerden ricam lütfen bu kadar atıp tutmayınız!

   Beşinci olarak insanların ilgisini çekmek isteyen tipler. Bu tipler herhangi bir ortamda biraz sönük kalıyorlarsa hemen harekete geçerler.Saçma sapan hareketlerle ilgiyi üzerlerine çekmeye çalışırlar.İlgi görürler orası tabii ki doğal ama insanlar vayy be ne güzel şeyler yapıyor demez ne saçma hareketler yapıyor,ne saçma konuşuyor  yaa der o kadar.İlgi çekeyim derken daha çok rezil olurlar.Sizlerden ricam lütfen ilgi çekmek uğruna rezil olmayınız!

   Altıncı olarak kızlarda kendini dünya güzeli sanan tipler, erkeklerde de dünya yakışıklısı. Her insan güzeldir bence.Yeter ki biraz kendine bakmayı bilsin.Benim demek istediğim bir toplulukta oradaki bütün kızlardan kendini üstün gören kız tipi ya da bir şey giyindiğinde sanki evrendeki en güzel kıyafeti giymiş muamelesi yapması ve o muameleyi de karşıdan görmek istemesi.Herkesin doğasında kendini beğenmek ve beğenilmek vardır,bunu kesinlikle kabul ediyorum.Benim lafım abartanlara,kendini çevresindeki insanların üstünde görmeye çalışanlara.Sizlerden ricam üstün olmaya çalışmayınız!

  Ve bunun gibi bir çok insan tipi var hayatımızda. Her insan da bunlardan biraz olabilir ya da zaman zaman insan kendini o ruh hali içerisinde bulabilir.Ama bazılarının içine işlemiş.Biraz da gözüme batmışlar sanki :D     Hıı bu arada ben de mükemmel değilim,bunu biliyorum :D

"Dinlesek.. "


6 yorum:

DOREMİ dedi ki...

walla gözlerim bu renkte okuyamadı..suç onların gözlüksüz beceremiyorlar zati..;))

kirazlı sakız dedi ki...

Aslında yayınladıktan sonra bende sevmedim bu rengi ama tekrar düzeltmeye çalışınca yazı tipi falan garipleşiyor.Ondan cesaret edemedim :))

deeptone dedi ki...

ah napcan işte hepimiz aynı dünyadayız.
:)

mefisto dedi ki...

yerinde tespitlere hak vermemek mümkün değil. ama bak ben mükemmelim yani, rakçıyım da ayrıca. herkes bilsin taam mı?

kirazlı sakız dedi ki...

Deep,doğru yapacak bir şey yok :)

kirazlı sakız dedi ki...

Mefisto,taam herkes bilsin tabii :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...