26 Mayıs 2012 Cumartesi

Herkesin Hayatına Birileri Dokunur


 

  Lise yıllarının başlarında en güzel hayallerimizi kurduğumuz - o zamanlar için kurduğumuz hayaller en güzeldi tabi - arkadaşlarım vardı. Önceleri daha büyük bir arkadaş grubu iken o senenin ortalarına doğru bir erkek, iki kız üç kişi kaldık. Hayatımın en zor anlarını yaşıyordum, sonrasında çok daha zor zamanlarla karşılaşacağımı düşünemezdim. O arkadaşlar, artık hayatımda kısmen yoklar. Kısmen diyorum çünkü en son iletişime geçmemiz onların doğum günleriydi. Hiçbir zaman unutmadığım doğum günleri. Zorunlu bir ayrılık sonrası üniversite yıllarında aynı şehirde olmanın sözünü vermiştik birbirimize. Ve devamında başka sözler... Aynı şehirde olup o sözlerin birini bile hatırlamamaları fazlasıyla ilginç ya da benim hatırlamam daha da ilginç.

  Beraber yaşadığımız şehirden başka bir şehre taşınan çok güzel bir insan vardı. Hem yüzüyle hem kalbiyle güzel. Gecenin karanlığında telefon ışığıyla bana yazdığı,kaleminden mürekkebinin aktığı mektuplar var. Hala özenle sakladığım, açarken yüreğimin titrediğini hissettiğim mektuplar.. Şimdi nerede olduğunu bilmediğim ve bir türlü kendisine ulaşamadığım güzel insan umarım mutlusundur.

   Bu insanlar ve belki de niceleri var. Hayatıma giren, hayatlarının izlerini bende bırakan, kimi anılarını buruk gülümsemeyle hatırladığım, kimi anılarını ise hala kalbimde hissettiğim insanlar var. Herkesin hayatına birileri dokunuyor. Bazıları zamanı gelince gidiyor, bazıları da ömürlük oluyor.

7 yorum:

çalıkuşu dedi ki...

ne kadar güzel bir yazı bu böyle:)

bazıları zamanı gelince gidiyor, bazıları ise ömürlük oluyor. ne kadar haklısın.

aranızda yollar mesafe değilken gönül yollarına mesafe koyan o bir zamanın dostlarına üzülme. bazen öyle olması gerekiyor. sanırım bir şeyleri fark etmemiz için oluyor bu. gerçek dostluğu fark etmemiz için. bazıları uzaktayken bile yüreğindedir, bazıları ise aynı havayı solusan bile yüreğinin kuytusunda... öyle işte :)

zaman gösterir dostlukları sen hiç üzülme :)

DOREMİ dedi ki...

Bu yazıdaki gibi bende tüm insanların birbirlerinin yaşamlarına bir şekilde dokunup belli belirsiz iz bıraktığına inanıyorum.
Bu yüzden İzleyenlerim içinde "KİMLER DOKUNUP İZ BIRAKIYOR" demiştim bloğumda..:))
seni burada görmek hoş doğrusu..:))

kirazlı sakız dedi ki...

Çalıkuşu,
Öncelikle teşekkür ederim :)

bazıları uzaktayken bile yüreğindedir, bazıları ise aynı havayı solusan bile yüreğinin kuytusunda... Bu cümlelerin her şeyi çok güzel anlatıyor aslında :)

Üzülmüyorum, herkesi ama herkesi olduğu gibi kabul ediyorum ;)

kirazlı sakız dedi ki...

Crazywomanrosemary,
Aynı düşüncelere sahip olmak beni sevindirdi doğrusu :)

Senin de yorumlarını burada görmek fazlasıyla hoş;)

deeptone dedi ki...

ne güzel sölemişsin.
öle oluyo aynen giden gidiyo.
dokunanlar da gidiyoooo.
ama ne güzel anlatmışsın.
:)

kirazlı sakız dedi ki...

Ne güzel yorum yapmışsın :)
Giden gider, kalmak isteyen kalır Deep :)

safransarı dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=TUq1d3GRfHA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...