17 Eylül 2011 Cumartesi

Yumurta

   Tavuk mu yumurtadan çıkar? Yumurta mı tavuktan çıkar? Aslında bu olayın bununla alakası yok ama yumurta deyince aklıma bu söz geldi :)
 
   Benim kardeşim yemek konusunda çok hassastır,kolay kolay yemek beğenmez,kendisi etçildir.Damak zevkine uygun bir yemek olduğunda beş dakika da tabak silip süpürülür,ikinci tabak istenir ama onun zevkine ters bir yemekse(özellikle sebze yemekleri) öncelikle dırdıra başlar,bu güzel olmamış,içine biber koyma demiştim ,tam pişmemiş gibi bahanelerle mırın kırın yemeği yer. 

  Günlerden bir gün annem evde yok.Eyvah! Yemek işi bana kaldı.Bende öyle her şeyi yapabilen,becerikli bir abla değilim.Kahvaltı yapalım dedik.Sabah saatleri değildi ama hafif bir şeyler olsun istedik. Sonra .. 


 
Kardeşim:
Ablaaa güzel bir omlet yap sen bana ama bak beyazları görünmesin,biliyorsun  sevmem ben hatta yemem.
  Ben:Tamam yaa biliyoruz,biliyorsun çok güzel omlet yaparım ben.

  Güzelce bir masa hazırladım ama omlet bir garip kokuyor.Yağı mı az oldu,yumurta da mı bir sorun vardı acaba derken aldım ocaktan.Masaya getirdim ,koku devam ediyor.Nasıl anlatsam balık gibi bir şey olmuştu,balığı çok severim ama böyle bozulmuş bir balığı pişirmiş gibi.Kardeşim ucundan aldı ve çocuğun yüzünün ifadesi değişti.

  Kardeşim:Bu ne yaa,bu nasıl omlet? Ne yaptın güzelim yumurtaya?
  Ben:Anlamadım ki ya,bu neden böyle oldu ki şimdi?

   Tabii yiyemedik omleti.Hatta hiçbir şey yiyemedik,iştahımız falan kaçtı.Düşünün yani o kadar kötü olmuştu.Sanırım kullandığım tavada bir sorun vardı yani o tavada omlet olmazmış herhalde :) Annem geldiğinde “O tavayla omlet yapılır mı hiç?” diye beni biraz kınadıysa da olan oldu :)

   Kardeşimle ben o günden sonra uzun bir süre yumurta yiyemedik.Hatta balık tadı aldığımız için balıktan bile soğuduk.Biri önümüze omlet koysa o koku burnumuza geliyordu.

    Bu olay sonrasında kardeşimin şöyle bir yorumu oldu ki hala bunu söyler. Yumurtayı iyi yapan bütün yemekleri iyi yapar.Bu kanıya nereden vardı bilmiyorum ama çocuk da yaptığım omletle derin yaralar açtığım kesin :)

12 yorum:

hemera-nyks dedi ki...

heheheh süpermiş

Nyks

Mia Wallace dedi ki...

bunun doğrusu ,pilavdır derler ama kişiye göre değişir :) örnekse, ben de makarnayı güzel yapamıyorum. haşlayamıyorum caanım makarnaları ama gel gör muhteşem pilav yapıyorum :)

yani işin içinden çıkılıcak gibi değil :p

kirazlı sakız dedi ki...

Nyks, biraz komikli olduğundan süper olabilir :)

kirazlı sakız dedi ki...

Mia'cım bende güzel pilav yaparım ama bazen olmayınca olmuyormuş demek ki:) Yumurta konusu zaten kardeşime has bir yorum olmalı :)

hayalci dedi ki...

Öncelikle şunu açıklamak isterim ki yumurta tavuktan çıkıyormuş,kanıtlanmış :D
Bak şekerim yemek işi sana düşünce dayıycaksın salçalı makarnayı,karada ölüm yok o zaman sana :D

Feli Jo dedi ki...

Ahaha ay kıyamam şansa bak :D biz de ton balığı yeni yeni ünlü olurken, biz küçücükken, babam yiyelim diye almıştı. Ama yağıyla beraber ağzımıza tıkınca kusmuştuk. Kaç yıl tiksindik ton balığından. Bir gün biz büyümüşken süzerek yedik normal insan gibi, sonra sevmeye başladık. Bence kardeşin kendi yapmalıydı :p mesela ben de etçilim, yumurtanın beyazını sevmem falan benim gibiymiş :D kendim öğrendim her şeyi tam sevdiğim gibi yapıyorum nih nih :P

kirazlı sakız dedi ki...

Hayalcim, öncelikle bilgi için teşekkür eder ve salçalı makarna tavsiyeni göz önünde bulunduracağımı bilmeni isterim :D

kirazlı sakız dedi ki...

Feli Jo, sizinde ton balığı komik olmuş cidden:) Kardeşim hem beceriksiz,hem burun kıvırır:D Kardeş işte yapacak bir şey yok :p

Feli Jo dedi ki...

Bence sen çok iyi bi ablasın! Yerimm seni!

deeptone dedi ki...

ha ha ha özlü söz olmuş.
:)))
balık tavası imiş öle mi.
iyyyk.
:)

M. dedi ki...

Kardeşine büyük saygım var biliyorsun. O ne diyorsa doğrudur :D

kirazlı sakız dedi ki...

Feli Jo, teşekkür ederim,utandım şimdi :)

Deep, ee biraz öyle oldu :) Iykk :)

Eylül'cüm dediğin gibi olsun,bilmişliklerine devam etsin kardeşceğizim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...