17 Nisan 2011 Pazar

Şiddet !!




  Bugün ailecek hafta sonu gezmemizi yaptık.Arabayla eve dönüyorduk.Annemin "Adama bak nasıl vuruyor çocuğa " demesiyle hemen başımı çevirdim.Keşke çevirmeseydim.O sahneyi görmeseydim yaaa.

  O aptal mahlukat,kendisini baba sana yaratık! arabasını yol kenarına çekmiş.Yaşı daha küçükçe olan çocuğu da arabanın yan tarafında o yaratıktan dayak yiyiyor.Nasıl vurdu ama tokatları.Sanki tokatlar bana atıldı.Ve bu sadece arabayla geçerken gördüğüm kısmı.Tekme attığını gördüm.Kim bilir görmediğim daha neler yaptı.Nasıl yaparsın o küçücük çocuğa,nasıl vurursun insafsız herif!  Nefret ediyorum böylelerinden.Ne yazık ki biliyorum etrafımızda çocuğunu,karısını döven çok yaratık! var ama yüreğim dayanmıyor. Nasıl içim acıyor yaaa ben dışarıdan o çocuğu hiç tanımayan biri olarak canım bu kadar yanmışken o çocuğun yaşadığı fiziksel ve psikolojik durumu hiç düşünemiyorum.O an da arabadan inip adama tekme tokat dalmak istedim.Nasıl yapcam ki,ne gücüm var dedim kendi kendime.Ya da gücüm olsa bile bilemedim insan olmayan o yaratığı bir kere engellesem bile sonra ne olacaktı.Biraz ilerleyip yine çocuğu indirip arabadan dövecekti.

  Hani derler ya babamdan bir kere fiske bile yemedim diye işte ben aynı o şekilde büyüdüm.Babam bir kere bile vurmadı bana.İşte böyle insanları görünce bir de babamı düşününce hiç aklım almıyor.O senin canından bir parça be! Nasıl kıyarsın o cana! Suçu ne olursa olsun sen nasıl bir yaratıksın! Allah seni ve sizin gibileri bildiği gibi yapsın.Başkalarına kızıp karısına,çocuğuna girişenler gücünüz onlara yetiyor dimi pis mahlukatlar.

  İnsanlıktan nasibini almamışlar,insanlıktan çıkanlar  biraz adam olmayı öğrenin be öğrenin !   


  Bu konuda daha çok bilinçlenmeye ve bilinçlendirmeye karar verdim .. 

4 yorum:

Story dedi ki...

bu bilinçsizce davranışların,insan dışı hareketlerin,kabalığın bir sonu olmalı!
okurken benim bile içim acıdı..
insan azıcık bir eli yansa canı nasıl yanarken, sen evladına nasıl vurabilirsin.hiç mi için sızlamaz bea adam!
utanmaz,pislik şey!
keşke bütün bunlara yetebilecek gücümüz olsa:/

kirazlı sakız dedi ki...

Keşke olsa keşke:/ O kadar acımasızlar ki caniler!

Unknown dedi ki...

ne çok kişi ve özellikle çocuk var bu şiddete maruz kalan.Çocuk bakacılığı yaptığım yüksek lisans dönemimde şahit olmuştum.hayatımın en korkunç dakikalarıydı , bakıcılığını yaptığım Özlem'i babası dövmekle kalmadı havada uçurdu...Sadece çocukça istekleri olduğu için.kanım dondu ve bir daha o eve gitmedim.Ama son olarak bir daha şahit olursam sosyal hizmetlere haber veririm demiştim.Bunu yapan bir öğretmendi...Nedense ülkemizde insanlar hala " dayak cennetten çıkma " diyor...

kirazlı sakız dedi ki...

Akılları sıra kendilerine bir sebep bulmak istiyorlar işte..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...