21 Şubat 2011 Pazartesi

İlişki Ritüelleri

  




    Bugün nereye gitsem,kimle konuşsam hep aynı muhabbet vardı.İlişkiler! Hepimiz de pek dertliymişiz meğer.Her hikayede kendimizi bulurmuşuz falan.Herkesin farklı yorumları,değişik yaklaşımları oldu tabii.Birileri inanırken erkeklere diğerleri pek güvenmez mesela.Bir kısmı kızlar fena derken karşı taraf hayır kızlar masum diye çıkışır.

  
   Her şey de bir haklılık payı vardır muhakkak.Çünkü herkesin yaşadığı ayrı hikayeler,yürüdüğü farklı yollar var hayatında.Ama takıldığım tek nokta çok sabit fikirler ve her şeyi kötüleme çabaları.Peki sorarım o zaman bende.Herkes bu kadar yalandı da niye siz de bu yalanlara kandınız o vakit?İnanmasaydınız,sevmeseydiniz,onun için üzülmeseydiniz,arkasından atıp tutmak yerine bence bütün erkekler yalan ondan hiç birine güvenmedim deseydiniz ya.Aynı şekilde erkekler içinde geçerli, siz de deseydiniz ya oğlum bu kızlar yalan ben inanmadım hiç birine diye.Hanginiz diyebildiniz ki bunu?İşte o yüzden sizin yapamadığınız şeyleri, başka birisinin karşısına geçip de böyle yap diyerek niye onun umutlarını yok edesiniz ki?Sonu kötü bile olsa o yaşayıp görmeyi tercih etmişken size ne ki bunlardan?





        



    Bende arkadaşlarımdan fikir alırım,onların ilişkileri hakkında fikirlerimi söylerim.Ama benim dediğim daha ayrı,daha acımasız yorum yapanlar.Eğer yakın arkadaşsan,onun üzülmesi senin üzülmen demekse bile bu kadar ağır olmamalı bence.Ona doğruları acı şekilde göstermeye gerek yok ki.Sen onu gerçekten düşünüyorsan daha ılımlı,daha mantıklı,daha sevecen olman gerekmez mi ? Çok bilmiş edalarıyla değil onu gerçekten düşündüğünü göstermen gerek.Yani en azından bu benim için böyle.


   Öte yandan kimin iyi,kimin kötü olduğunu sen nereden biliyorsun ki?O insan onla o kadar şey paylaşmışken,o kadar zaman geçirmişken senin onun sevgilisini daha iyi tanıman mümkün değil.


    Her ilişki mutlu sonla bitecek diye bir kaide yok,kabulüm.Ama kötü bitecek ya da illa ki bitecek diye de bir kaide yok.Herkesin ilişkisine saygı göstermek lazım.



   

    

  

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...